Šrcd

        

Grobost ni modrost - pojdimo sproščeno v mladost

Program zmanjševanja nasilja med in nad otroki ter mladostniki v družini.

Mladostništvo je posebno obdobje v katerem so mladostniki in mladostnice vsakodnevno soočeni s številnimi stiskami in izzivi, ki jih prinese odraščanje. Vse več stisk je povezanih tudi z nasiljem, ki ima številne pojavne oblike. Pri zmanjševanju stiske in nasilja je ključnega pomena, da otrok oz. mladostnik prepozna in spregovori o stiskah in nasilju, ki ga doživlja.

V okviru našega programa se bodo mladostniki učili prepoznati in poimenovati čustva in stresne situacije, ki jih doživljajo. Skozi program se bodo seznanili, da nasilje ali beg k nedovoljenim sredstvom, umik v virtualni svet ni pravi odgovor na stisko, nerazumevanje ali konflikt. Srečanja bodo usmerjana k prepoznavanju in poimenovanju čustev in stisk, ustrezne medsebojne komunikacije, učenju postavljanja zdravih meja, krepitvi pozitivne samopodobe in k reševanju konfliktov. Skupini bosta potekali: ob ponedeljkih od 16.15 do 17.15 in od 17.45 do 18.45 v prostorih ŠRCD, Ulica talcev 6, Ljubljana in sta brezplačni - izvedbo financira Mestna občina Ljubljana.

Prijave na email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Sprejem v skupino je mogoč do zapolnitve prostih mest.

logotip MOL