Šrcd

        

Skupina za mladostnice in mladostnike

SKUPINA ZA MLADOSTNICE IN MLADOSTNIKE (od 13 – 15 let in od 16-19 let), ki jih organiziramo terapevti na Študijsko-raziskovalnem centru za družino v Domžalah.

Namen skupine: izboljšanje samopodobe mladostnic in mladostnikov, ubesedenje občutkov, pogovor o tabu temah.
Cilj skupine: lažje sprejemanje sebe in drugih, razumevanje lastnega telesa, misli in občutkov, povečanje vključenosti v socialno okolje, oblikovanje zdrave družbe in stikov, boljše soočanje s stresom, lažje reševanje konfliktov in boljša komunikacija.

Mladostništvo je ranljivo obdobje, ki od staršev, učiteljev in ostalih odraslih zahteva veliko mero razumevanja in sprejemanja obdobja, kot takega, ki prinaša velik naboj in potencial za poln in zdrav razvoj. Ključno je, da se mladostniki lahko do konca izrazijo, poglobljeno debatirajo o različnih temah in razmišljajo o stvareh, situacijah, občutkih ter se opolnomočijo za zdravo spoprijemanje s stiskami in težavami.

Na skupini bomo razmišljali o tem, kakšen je zadovoljen najstnik, kakšen je »in« najstnik, o vzrokih podrejanja neki skupini, o medvrstniškem nasilju, o idealu lepote in še čem. Skupini bosta potekali: ob torkih od 15-16. ure (skupina mladostnikov od 16-19 let) ter ob četrtkih od 16-17.ure (skupina mladostnikov od 13-15 let) v prostorih ŠRCD, Ljubljanska 64, Domžale in so  – izvedbo financira občina Domžale.

Prijave na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. (Ana Trček). Vabljeni mladostniki in mladostnice, začnemo v mesecu oktobru!