Šrcd

        

Pogosta Vprašanja

slonckiKako pogosta so terapevtska srečanja in koliko časa traja en obisk?
En cikel terapevtskih srečanj vsebuje 12 enournih obiskov pri terapevtu. Srečanja potekajo enkrat tedensko, če se le da, vedno ob istem času. Terapevtski cikel se lahko po potrebi oz. v skupnem dogovoru tudi podaljša.

Kakšna je cena terapije?
Prispevek za eno srečanje je od 50 do 70 evrov.
Na zavodu ŠRCD pa poteka tudi program Informacijski in svetovalni program za žrtve nasilja, ki ga sofinancira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, kjer so srečanja brezplačna. Prav tako so brezplačna srečanja pri terapevtih stažistih.

Kdaj in kako je potrebno plačati terapevtska srečanja?
O načinu in višini prispevka se klient in terapevt dogovorita na prvem srečanju.
 
Ali lahko obiskuje terapijo tudi le ena oseba, ki poskuša razrešiti težave v partnerskem odnosu?
Zaželeno je, da na terapijo hodita oba partnerja. Če to zaradi različnih vzrokov ni mogoče, pa lahko prihaja tudi samo en partner.

Če je prišlo do prevare - naj hodiva s partnerjem na terapijo skupaj ali vsak posebej?
Če želita ostati skupaj in odnos razvijati naprej, je priporočeno, da na terapijo hodita skupaj, v primeru, da pa želja po odnosu ni obojestranska, lahko na terapije hodi le eden od njiju ali pa na začetku vsak k svojemu terapevtu. Tako lahko vsak zase pride do novih spoznanj o sebi in se laže odloči, kako naprej.

Kako in kdaj se dogovorimo o terapevtskih terminih?
Vsak posameznik se individualno dogovarja za terapevtske termine na prvem srečanju.

Ali posameznik sam izbere terapevta, ali ga dodeli zavod?
Pod zavihkom O nas, se lahko seznanite, kateri terapevti delajo pri nas in preko elektronske pošte že sami vstopite v stik s katerim izmed njih. V kolikor se želite prej posvetovati z nami, nas lahko pokličete in skupaj razmislimo o izboru terapevta. Možno pa je tudi, da vas po tem, ko nas kontaktirate z željo po vključitvi, pokliče tisti terapevt, ki ima prvi prost termin.

Se moram pred terapijo kakorkoli pripraviti?
Prvi stik s terapevtom je navadno po telefonu ali elektronski pošti, ko se s klientom dogovorita za prvo srečanje v živo. Na srečanje se ni potrebno vnaprej pripravljati.