Šrcd

        

Naj gorim, a ne izgorim

Vabimo vas na seminar Naj gorim, a ne izgorim, namenjen zdravstvenim delavcev za ohranjanje čustvenega ravnovesja pri delu.

Vsak vidik zdravstvenega dela nosi svojstveno težo, saj se zdravstveni delavec srečuje z eno izmed največjih ranljivosti človeka – bolnim telesom. Bolnik pa ne prihaja zgolj z bolnim in ranjenim telesom, pač pa z vsem svojim strahom, negotovostjo in nemočjo. S tem ob zdravstvenem delavcu hitro pusti občutek teže, pritiska, pričakovanja, ki nehote zalije in vpliva na počutje medicinskega osebja. Zato je pomembno, da zdravstveni delavec zmore skrbeti tako za svoj notranji svet kot za dober in empatičen stik s pacientom.

Na seminarju bomo tako s teoretičnimi poznavanji kot praktičnimi izkustvi krepili spretnosti ohranjanja sebe in spretnosti empatičnega odnosa do pacienta.

Program 1. dan

9.00 - 9.15 Uvod
9.15 - 10.15 Čustven stik v odnosih je temelj preživetja
doc. dr. Andreja Poljanec
10.15 - 11.00 Vaje: Vzpostavitev čustvenega stika
doc. dr. Andreja Poljanec, asist. Polona Greif
11.00 - 11.30 ODMOR
11.30 - 12.30 Nevrofiziologija čustev
doc. dr. Andreja Poljanec
12.30 - 13.30 Vaje: Krepitev čustvene inteligence in empatije
doc. dr. Andreja Poljanec, asist. Polona Greif
13.30 - 14.00 Evalvacija in zaključek

Program 2. dan

9.00 - 9.15 Uvod
9.15 - 10.15 Postavljanje razmejitev med mojim in pacientovim čustvenim svetom
doc. dr. Andreja Poljanec
10.15 - 11.00 Vaje: Ohranjanje sebe znotraj razdajanja
doc. dr. Andreja Poljanec, asist. Polona Greif
11.00 - 11.30 ODMOR
11.30 - 12.30 Naj gorim, a ne izgorim
doc. dr. Andreja Poljanec
12.30 - 13.30 Vaje: Krepitev lastnih močnih virov
doc. dr. Andreja Poljanec, asist. Polona Greif
13.30 - 14.00 Evalvacija in zaključek

KDAJ in KJE

Datum naslednjega seminarja bo objavljen jeseni 2020. Seminar poteka v prostorih Študijsko-raziskovalnega centra za družino, Gosposvetska 1, 1000 Ljubljana (1. nadstropje).

KOTIZACIJA in PRIJAVA

Kotizacija v času predprijave (do  25. 10. 2019) znaša 110 eur (z DDV), po tem datumu pa 130 eur (z DDV). Prijava je obvezna, saj je število udeležencev omejeno in sicer na največ 15 udeležencev. Udeleženci prejmejo pisna gradiva, osvežitev med odmori in potrdilo o udeležbi na seminarju. Prijavite se lahko na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., kjer navedite podatke udeleženca (ime in priimek, delovno mesto, kontakt) in podatke plačnika.

Seminar je prijavljen Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije ter Zdravniški zbornici Slovenije za pridobitev kreditnih točk za stalno podiplomsko izobraževanje.

PREDSTAVITEV IZVAJALCEV

andrejapoljanec   

Doc. dr. Andreja Poljanec, univ. dipl. psihologinja, zakonska in družinska terapevtka, predavateljica na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda, kjer je tudi vodja programa psihologija, predava pa tudi na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici. Poleg terapevtskega dela s posamezniki, pari in družinami, izvaja delavnice, predavanja in vodi različne skupine. V vsej tej praksi pa pozornosti posveča predvsem odnosom v različnih sistemih in kako iz njih ustvariti polno življenje v sedanjosti.

polonagreif  

Asist. Polona Greif, univ. dipl. socialna pedagoginja, zakonska in družinska terapevtka, sodeluje na izpopolnjevalnem programu otrok in mladostnikov na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Sigmunda Freuda v Ljubljani ter kot asistentka sodeluje na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici. Na Študijsko-raziskovalnem centru za družino izvaja individualne, partnerske in družinske terapije, vodi skupine in izvaja delavnice. Kot članica Nacionalnega odbora za spodbujanje dojenja pri Slovenski fundaciji za UNICEF se udejstvuje tudi na zdravstvenem področju.