Šrcd

        

Skupina za mlade mamice

nogica

"Skupino za mlade mamice", ki sta jo leta 2008 ustanovili dr. Katarina Kompan Erzar in dr. Andreja Poljanec, specialistka zakonske in družinske terapije, je nastala na podlagi večletnih izkušenj s terapijami mladih mamic in parov z majhnimi otroki. Skupina je namenjena vsem mamicam, ki imajo dojenčka, ne glede na to, kateri po vrsti je, saj mora mamica z vsakim otrokom poiskati in vzpostaviti nov, iskren in edinstven stik.

Namen skupine je ustvariti varen prostor za mlade mamice in njihove dojenčke ter s tem zagotoviti možnost za razvoj globljega stika med njima. Na skupini razvijamo sposobnost ustreznega očesnega kontakta z otrokom, sposobnost umirjanja otroka, prepoznavanja njegovih telesnih potreb, sproščenega dojenja, igranja … Mamica je tako ob otroku lahko vedno bolj sproščena in zadovoljna s svojim materinstvom.

Skupine so namenjene mamicam na porodniškem dopustu, da se na njih sprostijo in spregovorijo o skrbeh, veselju, trenutnih zaposlitvah, strahu ... Vsakič je na skupini obravnavana nova tema (npr. porod, dojenje in hranjenje, uspavanje, odnosi s sorodniki ...), o kateri ima vsaka mamica možnost govoriti in razmišljati, terapevtka pa sodeluje v pogovoru z vsako mamico posebej.
Vsaka mama se mora zavedati, da je za svojega otroka najboljša mama, ne glede na to, kaj o njej pravijo drugi. Potreba otroka po pripadnosti in sprejetosti naredi mamo bolj senzitivno, odzivno in občutljivo. To ustvari tudi pogoje za bolj nežne, ranljive in zavezujoče odnose med partnerjema.

Skupino mamic vodi Anja Grilc. V času skupine pa se posebej srečajo tudi očetje otrok, ki na skupino pridejo brez dojenčkov. Srečanje z očeti vodi Miha Novak.

Nova skupina se je začela 27.3.2024, do 2.4., pa so še vedno možne prijave. Srečanja bodo potekala ob sredah ob 10:00 uri v Antonovem domu na Viču. Prijave so možne na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Udeležba je brezplačna.

Udeleženke dobijo na skupini tudi knjigo Rahločutnost do otrok, ki sta jo napisali dr. Katarina Kompan Erzar in dr. Andreja Poljanec.

Veseli vas bomo!