Šrcd

        

Online: Terapevtska skupina "Odnos - izziv ali stiska?"

Zaradi priporočil glede omejevanje širjenja virusa covid, srečanja trenutno potekajo preko skupinskega videoklica (aplikacija Zoom).

pot

Srečanja na terapevtski skupini za posameznike so namenjena vsem, ki si želite:

 • razširiti nabor možnosti odzivanja v odnosih,
 • narediti spremembe v dosedanjih odnosih ali pa vzpostavljati nove odnose na drugačen način,
 • v odnosih v večji meri ohranjati notranji občutek zase in poglobiti občutek samozavedanja,
 • krepiti notranjo stabilnost a hkrati tudi poglobiti zavedanje kaj se dogaja v odnosih,
 • razvijati kakovostnejše medosebne odnose.

 Način dela:

 • Terapevtska skupina je pogovorno-izkustvena z od 6 do 8 udeleženci. Je zaprtega tipa, kar pomeni, da je vključitev novih članov v skupino možna le 2x letno (oktobra ter februarja). 
 • Temo za posamezna srečanja udeleženci prejmejo vnaprej vsaj en teden pred srečanjem; v začetnih srečanjih so teme vnaprej določene, nato pa se lahko teme oblikujejo glede na izražene potrebe/želje udeležencev skupine.
 • Začetek vsakega srečanja je uvodoma namenjen izkustvenemu učenju/izvajanju različnih tehnik iz področja čuječnosti (različni pristopi umirjanja, regulacije čustev, samozavedanja - zavedanja kaj čutim in kaj mislim).
 • V varnem okolju boste s pomočjo terapevta imeli možnost spregovoriti o temah, ki se vas dotikajo, hkrati pa vam lahko udeleženci skupine nudijo svoj varen odziv glede na svoje izkušnje v podobnih situacijah.
 • Na konkretnih primerih bomo soraziskovali opisano dinamiko iz več perspektiv: nevrobiološkega, sistemskega, medosebnega in notranjepsihičnega. Zanimalo nas bo, kaj se dogaja v odnosih in kako se to odraža v našem počutju, doživljanju. Tak vpogled pomaga pri razumevanju čustvenih in telesnih odzivov in s tem omogoča večjo obvladljivost, kadar se ti občutki ponovno pojavijo.

Udeleženci iz preteklih skupin so tudi izpostavili, da je v skupini ljudi, ki si tudi sami želijo sprememb v medosebnih odnosih, lažje podeliti lastne izkušnje in spregovoriti o čustvih, o katerih je včasih težko spregovoriti. Ko skupaj spregovorimo o negotovosti, nemiru, strahu, zadregi, nemoči..., ta čustva izgubijo na svoji moči. 

Skupina je vodena po terapevtskem programu izvirno zasnovanem v okviru doktorske disertacije in z rednimi posodobitvami programa poteka od leta 2012.

Srečanja skupine potekajo 2x mesečno (na 14 dni), ob ponedeljkih med 17.15 in 19.30 v prostorih ŠRCD, Gosposvetska 1, Ljubljana (v času covid omejitev srečanja potekajo preko zaščitenega vidoklica). Termini srečanj so navedeni na dnu spletne strani.

Tromesečni prispevek (6 obiskov skupine) je 120 EUR, za študente, upokojence in brezposelne osebe je tromesečni prispevek 84 EUR. Možno je plačilo v enem ali dveh obrokih. Prijave za skupino se zbirajo tekom celega leta. 

Srečanja skupine vodi terapevt dr. Boštjan Čampa.

Na skupino se lahko prijavite:

 • na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  
 • ali na telefon 069 606 520. 

Prijavljeni ste predhodno vabljeni na uvodni informativni individualni pogovor (lahko tudi preko telefona ali videoklica).

Za nov cikel srečanj "skupine 2"  se je možno prijaviti do vključno 15. novembra 2020 oz. do zapolnitve mest.

Termini srečanj 2020/2021 (datumi srečanj skupine so prilagojeni praznikom in počitnicam):

Skupina 1 (zapolnjena)   Skupina 2
5.10.    
19.10.    
9.11.   16.11.
23.11.   30.11.
7.12.   14.12.
4.1.   11.1.
18.1.   25.1.
1.2.   15.2.
1.3.   8.3.
15.3.   22.3.
29.3.   12.4.
19.4.   3.5.
10.5.   24.5.
31.5.   7.6.
14.6.   21.6.