Šrcd

        

Izvajanje supervizij

Supervizija je namenjena refleksiji dela, predelovanju stisk, povezanih z opravljanjem službe, iskanju in odkrivanju novih rešitev ali sprememb v odnosih. Priporoča in/ali razume se jo kot del službenega procesa v socialnem varstvu, šolstvu in zdravstvu oz. povsod tam, kjer različni strokovnjaki delajo z ljudmi.

Delo ter stalen stik z ljudmi v stiski, čustvena razpoložljivost, nudenje opore in hkrati usmerjanje k rešitvam, predstavlja za strokovnjaka profesionalno ter čustveno zelo zahtevno situacijo. Ob srečanju z drugim se namreč vsak sreča tudi s seboj: s svojimi zmožnostmi in omejitvami, s svojimi izkušnjami odnosov, z morebitnimi osebnimi vprašanji ali z močnimi občutji, ki včasih presenetijo tudi njega samega.

 

 

V superviziji se odvija sodelovanje, skupna odgovornost, deljenje stisk, vprašanj, dilem. Gre za medsebojno zaupanje v to, da lahko mreža ustvarjenih odnosov ''nosi'' posameznika in mu pomaga iti naprej.

dr. Tatjana Rožič

 pero

Supervizant prihaja na supervizijo sam ali skupaj s svojimi sodelavci. V superviziji se predstavi primer, s katerim se strokovnjak sooča pri svojem delu in v njem prebuja največ vprašanj. Supervizor preko različnih intervencij, kot so naprimer delo z genogramom, odkrivanje paralelnega procesa, regulacija afekta, … ustvarja čustveno varen supervizijski odnos in tako se odpira prostor za učenje in profesionalni razvoj.

Običajno se supervizija izvaja v prostorih ŠRCD, Ulica talcev 6, Ljubljana. Čas in pogostost srečevanj je prilagojena potrebam supervizantov.

Prijave sprejemamo na telefonski številki ŠRCD 040 508-785 ali na elektronskem naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Udeležba na superviziji je plačljiva; upošteva se priporočena cena za šolsko uro s strani Socialne zbornice Slovenije in sicer 60 EUR za individualno in 77 EUR za skupinsko pedagoško uro supervizije.