Šrcd

        

Partnerska terapija

Roke dveKjerkoli smo, delujemo in živimo, vstopamo v odnose, saj so le-ti pogoj za preživetje ter srečno in polno življenje. Kljub obljubi, ki jo dajejo odnosi, pa se ravno v njih soočamo tudi z največjimi konflikti, bolečinami in težkimi trenutki.

Ko se zaljubimo, je vse tako preprosto. Pogovori, bližina, pogrešanje ...

V letih, ki jih preživimo skupaj, pa se to pogosto izgubi. Pogovori se vrtijo okoli otrok, organizacije dneva, službe. Bližino nadomestijo odmikanja, obtoževanja ali preprosto praznina in zdi se, da pogrešanja sploh ni več. Kje je tista obljuba, ki sta si jo dala, da bosta vedno skupaj - v dobrem in slabem, da bosta delila vse, kar bosta čutila? Včasih manjka tako malo, da prideta spet skupaj; in tako malo, da se spet odtujita.

Noben odnos ni nekaj samoumevnega. Treba se je truditi za bližino, pogovor in v odnosu rasti. Če tega ni bilo, lahko pomaga terapevtska pomoč.

Zakonca, ki se odločita za zakonsko terapijo, sta na srečanjih s terapevtom skupaj, vendar delata vsak zase in hkrati skupaj za odnos. V odnosu namreč ne moremo živeti brez sebe. Ob ranljivosti enega in drugega se bo spet odprl tisti znani prostor, kjer ne bo več sramu pred iskrenostjo, pred priznanjem, da se pogrešata, da si želita biti eden ob drugem in da jima je pretežko živeti v samoti.

Na terapevtskih srečanjih bo čas vajin, vzdušje, ki ga bosta ustvarila, pa bosta lahko prenesla v svoj vsakdan.

Za več informacij nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali nas pokličite 040 508 785.