Šrcd

        

Šola za družino (predavanja)

Študijsko-raziskovalni center za družino, enota Domžale, Puchova ulica 7, Preserje pri Radomljah

Projekt ozaveščanja in prenosa znanja o starševstvu in partnerstvu, ki temelji na sočutju, pogumu in zavedanju samega sebe.

Projekt financira Občina Domžale. domzale

Namen Šole za družino je ravno srečati se s pomembnimi temami, s katerimi se starši vsakodnevno srečujejo in so skupne vsem: kaj pomeni biti starš, kako vzpostaviti stik s seboj in svojim otrokom, postavljanje meja, kako se odzvati na dileme, ki jih prinese otroški razvoj, kaj prinese rojstvo otroka partnerstvu, kako partnerski konflikt vpliva na otroka in kako se soočati z vsakodnevnimi strahovi in dilemami v partnerstvu. Teme so prilagojene razvoju otroka ter razvoju partnerstva.

Osnovne teme so: 

  • Pomen varne navezanosti na otrokov razvoj 
  • Postavljanje meja
  • Sočutni starši, sočutni otroci, odgovorni mladostniki
  • Nasilje in zanemarjanje ter posledice za razvoj otrok in mladostnikov
  • Partnerski odnos
  • Čustva, čustveni stik, navezanost in možgansko delovanje.

Predavanja potekajo v prostorih Centra za mlade Domžale ali Centra za socialno delo Domžale.

Predavateljica Lidija Bašič Jančar je zakonska in družinska terapevtka ter vodja enote Študijsko-raziskovalnega centra za družino v Domžalah. Po osnovni izobrazbi je univ. dipl. socialna delavka, samostojna svetovalka in supervizorka na področju socialnega varstva. Njeno področje delovanja so otroci, mladostniki in partnerski odnosi. Je predavateljica in avtorica številnih znanstvenih in strokovnih člankov na temo odnosov. Je tudi doktorska kandidatka Univerze v Ljubljani kor raziskovalka smeri dolgotrajnih partnerskih odnosov.