Šrcd

        

dr. Katarina Kompan Erzar

KATARINA ERZAR
 

Dr. Katarina Kompan Erzar je izredna profesorica za zakonsko in družinsko terapijo na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani in predavateljica na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda ter fakulteti za Psihologijo Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani. Na področju socialnega varstva je samostojna svetovalka, supervizorka z licenco ter predsednica Sekcije supervizorjev pri Socialni zbornici Slovenije. Je sodelavka programa "Informacijski in svetovalni programi za žrtve nasilja", ki ga sofinancira Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve. Predava, vodi delavnice in izvaja supervizije in izobraževanja za različne socialno-varstvene in izobraževalne ustanove. Ustanovila je Skupino za mlade mamice, ki jo s sodelavkami vodi od leta 2008.

Raziskuje in objavlja s področja zakonske in družinske terapije, nevroznanosti, razvojne psihologije in teorije navezanosti. Redno se kot predavateljica udeležuje domačih in mednarodnih znanstvenih konferenc in kongresov in je avtorica številnih znanstvenih člankov.

Zelo odmevne so tudi njene knjižne objave, v katerih je predstavila moderno vzajemno čustveno razumevanje odnosov in nevrobiološke vidike čustvovanja: Odkritje odnosa, Skrita moč družine, Ljubezen umije spomin, Med dvema ognjema in Teorija navezanosti ter najnovejša Družina, vezi treh generacij.

Delovanje: Ljubljana, Ulica talcev 6

Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.