Šrcd

        

Lidija Bašič Jančar

Lidija

Lidija Bašič Jančar je zakonska in družinska terapevtka in supervizorka z licenco pri Socialni zbornici Slovenije. Po osnovni izobrazbi je univerzitetna diplomirana socialna delavka, s pridobljenim nazivom samostojne svetovalke ter koordinatorice obravnave v skupnosti. Je doktorska kandidatka Zakonske in družinske terapije na Teološki fakulteti v Ljubljani.
Deluje na območju Domžal, kjer je nosilka programa: »Naj noben otrok ne izostane«, ki ga sofinancira občina Domžale. Je ustanoviteljica "Šole za družino" v Domžalah.
Pri delu se najpogosteje srečuje s težavami v dolgotrajnih partnerskih odnosih ter izvajanjem supervizij različnim strokovnjakom in ustanovam. Več let je bila zaposlena kot socialna delavka v Domu za starejše, kjer je bila je ustanoviteljica ter več let voditeljica podpornih skupin za svojce, dve leti zatem pa zaposlena na programu »Terapevtska pomoč pri čustvenem, fizičnem in spolnem nasilju«, sofinancirano s strani MDDSZEM. Je avtorica številnih strokovnih člankov na temo partnerstva ter razvoja otrok in mladostnikov (Sensa, Priznaj.si, spletna stran ŠRCD).

Redno sodeluje na konferencah in strokovnih aktivih: Aktiv ljubljanskih vrtcev (2013), Republiški strokovni seminar zdravstvenih delavcev (2013), Aktiv socialnih delavcev (2013, 2014), Aktiv fizioterapevtov (2014), Konferenca Krovne zveze Slovenije (2017), Znanstvena in strokovna mednarodna zdravstvena konferenca v Portorožu (2017).
Je tudi vodja sekundarne lokacije zavoda ŠRCD, ki se nahaja na Puchovi ulici 7, Radomlje.
Interesna/raziskovalna področja: partnerski odnosi, teorija navezanosti, zapleteni in težki medgeneracijski odnosi, supervizorstvo in odnosi na delovnem mestu.

Delovanje: Puchova ulica 7, 1235 Radomlje

Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.