Šrcd

        

Lidija Bašič Jančar

Lidija

Dr. Lidija Bašič Jančar je zakonska in družinska terapevtka in supervizorka z licenco pri Socialni zbornici Slovenije. Po osnovni izobrazbi je univerzitetna diplomirana socialna delavka, s pridobljenim nazivom samostojne svetovalke ter koordinatorice obravnave v skupnosti. Naziv doktorice znanosti si je pridobila v letu 2023 z naslovom doktorske disertacije Relacijski pogled na vztrajanje v dolgotrajnih partnerskih odnosih.

V Domžalah je ustanovila enoto Študijsko-raziskovalnega centra za družino, kjer je nosilka programa: »Naj noben otrok ne izostane«, takojšnja psihosocialna pomoč za otroke in mladostnike iz ogroženih družin ter »Šolo za družino«, sklop predavanj za starše, učitelje, svetovalne delavce in za vse, ki jih tovrstna tematika zanima. Novost programa so tudi Pravljične urice s terapevtskim učinkom, ki so namenjene otrokom od 6-12. leta starosti.
Več let je bila zaposlena kot socialna delavka v Domu upokojencev, za tem pa na programu »Terapevtska pomoč pri čustvenem, fizičnem in spolnem nasilju«, sofinancirano s strani MDDSZEM.
Redno sodeluje na konferencah in strokovnih aktivih: Aktiv ljubljanskih vrtcev (2013), Republiški strokovni seminar zdravstvenih delavcev (2013), Aktiv socialnih delavcev (2013, 2014), Aktiv fizioterapevtov (2014), Konferenca Krovne zveze Slovenije (2017), Znanstvena in strokovna mednarodna zdravstvena konferenca v Portorožu (2017), Socialni klub pri Socialni zbornici Slovenije (2018), Svetovni dan socialnega dela pri DSDDS (2022), 8.Kongres Socialnega dela (2022), Študijski dan SFU Ljubljana (2023). Je tudi avtorica številnih strokovnih in znanstvenih člankov, v letu 2019 pa je izdala svojo prvo knjigo Popolna ljubezen, ki govori o navezanosti v družini, partnerstvu in odnosih.
V marcu 2023 je bila izglasovana za predsednico Društva socialnih delavk in delavcev Slovenije (DSDDS).

Od leta 2015 je vodja domžalske enote ŠRCD, ki se nahaja na Ljubljanski 64, Domžale. Pri delu se najpogosteje srečuje s težavami v partnerskih odnosih, odnosih med starši in otroci/mladostniki ter izvajanjem supervizij različnim strokovnjakom in ustanovam. Redno predava v lokalnem okolju ter širše (šole, vrtci, ustanove, društva…)
Interesna in raziskovalna področja: partnerski odnosi, teorija navezanosti, otroci in mladostniki, zapleteni in težki medgeneracijski odnosi, supervizorstvo in odnosi na delovnem mestu.

Delovanje: Ljubljanska cesta 64, 1230 Domžale

Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.