Šrcd

        

Lidija Bašič Jančar

Lidija

Lidija Bašič Jančar je zakonska in družinska terapevtka in supervizorka z licenco pri Socialni zbornici Slovenije. Po osnovni izobrazbi je univerzitetna diplomirana socialna delavka, s pridobljenim nazivom samostojne svetovalke ter koordinatorice obravnave v skupnosti. Je doktorska kandidatka Zakonske in družinske terapije na Teološki fakulteti v Ljubljani.
Deluje na območju Domžal, kjer je nosilka programa: »Naj noben otrok ne izostane«, ki ga sofinancira občina Domžale in ustanoviteljica "Šole za družino" v Domžalah.
Pri delu se najpogosteje srečuje s težavami v dolgotrajnih partnerskih odnosih ter izvajanjem supervizij različnim strokovnjakom in ustanovam. Več let je bila zaposlena kot socialna delavka v Domu za starejše, kjer je bila ustanoviteljica ter več let voditeljica podpornih skupin za svojce, dve leti zatem pa zaposlena na programu »Terapevtska pomoč pri čustvenem, fizičnem in spolnem nasilju«, sofinancirano s strani MDDSZEM. Je avtorica številnih strokovnih člankov na temo partnerstva ter razvoja otrok in mladostnikov (Sensa, spletna stran ŠRCD ter ostale strokovne in znanstvene publikacije). Je tudi avtorica knjige Popolna ljubezen.

Redno sodeluje na konferencah in strokovnih aktivih: Aktiv ljubljanskih vrtcev (2013), Republiški strokovni seminar zdravstvenih delavcev (2013), Aktiv socialnih delavcev (2013, 2014), Aktiv fizioterapevtov (2014), Konferenca Krovne zveze Slovenije (2017), Znanstvena in strokovna mednarodna zdravstvena konferenca v Portorožu (2017), Socialni klub pri Socialni zbornici Slovenije (2018).
Je vodja enote Domžale, ki se nahaja na Ljubljanski cesti 64, Domžale.
Interesna/raziskovalna področja: partnerski odnosi, teorija navezanosti, zapleteni in težki medgeneracijski odnosi, supervizorstvo in odnosi na delovnem mestu.

Delovanje: Ljubljanska cesta 64, 1230 Domžale

Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.