Šrcd

        

Ključ do socialne vključenosti

COVID-19 – Projekt »KLJUČ« do socialne vključenosti«  

Komu je program namenjen?  

1. Otrokom in mladostnikom, ki so se v času ukrepov znašli v stiski ali je čas ukrepov njihove stiske poglobil (nefunkcionalno vedenje v šoli in znižani rezultati, zatekanje v virtualnost, zasvojenosti, krepitev tesnobnih in negativnih misli, kar vodi v pojavnost ali povečanje težav v duševnem zdravju; zaznavati gre porast depresij, motenj hranjenja, anksioznosti, odvisnosti od substanc ipd.)

2. Družinam oziroma staršem, ki se težko znajdejo v lastnem starševstvu; posebej pri postavljanju meja, rahločutnosti do otrok, pri regulaciji jeze, pri razumevanju otrokovih razvojnih potreb in pri zmanjšani sposobnosti vživljanja v otrokovo stisko.

3. Specializirana pomoč rejencem, rejnikom in matičnim družinam

Kaj nudimo?

- Psihosocialno svetovanje
- Terapevtske obravnave
- Skupino za mladostnike

Kje in kdaj?

Program izvajamo od ponedeljka do petka (razen ob praznikih) v prostorih Študijsko-raziskovalnega centra za družino na Gosposvetski 1 v Ljubljani. Za več informacij ali prijavo lahko pokličete na 040 508 785 in 01 25 66 153, ali pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  

www.eu-skladi.si

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Javni razpis se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020, 9. prednostne osi »Socialna vključenost in zmanjševanje tveganja revščine«, 9.1 prednostne naložbe »Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti«, 9.1.3 specifičnega cilja »Preprečevanje zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju«

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Skupna vrednost projekta je 130.200,00 €.

naložba

mddsz2

 

Rezultati projekta: 

Mobilna aplikacija za razvoj čustvene inteligence

Kartice slavnih oseb

Kartice pozitivnosti