Šrcd

        

Skupina za rejniške in posvojiteljske družine

krilaDejstvo je, da otrok, ki je odvzet biološki družini in nameščen v posvojitev ali rejništvo nikoli ne izhaja iz lahke situacije. Kaj vse se dogaja v otroku, kako se počuti, kje ima možnost opore? Pri rejnikih in posvojiteljih lahko dobi varnost in ljubezen, ki jo potrebuje vsak otrok. Vendar se to v praksi izkaže za težko nalogo, saj se ti otroci v bioloških družinah ob vseh zlorabah in zanemarjenosti naučijo zanesti le nase, velikokrat razvijejo velik nadzor nad svojimi čustvi in so zelo zaprti. Zato se starši v rejniških in posvojiteljskih družinah večkrat znajdejo pred številnimi izzivi in vprašanji.

Skupina za rejniške in posvojiteljske družine bo nudila medsebojno oporo in povečala razumevanje otrokovega obnašanja skozi prizmo navezanosti ter s pomočjo znanj o razvoju otroka in vplivih travm poskušala tem družinam nuditi razumevanje in sočutje ter pomagala pri razvoju le-tega v njihovi družini.

Vabimo vas, da se pridružite skupini za rejniške in posvojiteljske starše, ki bo potekala vsak drugi četrtek v mesecu od 18. do 20. ure v prostorih ŠRCD, Gosposvetska 1, Ljubljana. Prvo srečanje bo potekalo v četrtek, 8. 10 2020.
Datum srečanj bo objavljen jeseni.

Na skupino se lahko prijavite prek elektronskega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..