Šrcd

        

Skupina za ženske: Intuitivno gibanje, ples in pogovor

Ples z ruto

Skupina se v letu 2020/21 ne izvaja. Ponovno se bo pričela izvajati jeseni 2021. 

Skupina je namenjena ženskam, ki si želijo raziskovati svojo notranjost skozi spontani gib telesa in si želijo osebno rasti na ustvarjalen, igriv in sočuten način. Namenjena je ženskam, ki si želijo poglobiti občutek, da so doma v svojem telesu in se odpreti inteligenci telesa v vsakodnevnem življenju. Um in misli so pomemben del našega življenja, vendar ko ob poslušanju tega dela sebe preslišimo svoje telo, svoje doživljanje, svojo notranjost, lahko tudi izgubimo sebe. Zato delo v skupini spodbuja razvijanje:
  • stika s seboj (boljše zaznavanje svojih potreb, želja, svojih meja…)
  • stika s svojim telesom (čustva, sporočila telesa o sebi in drugih)
  • sočutja do sebe in svojega telesa
  • občutenja ženstvenosti in čutnosti
  • prisotnosti v tukaj in sedaj
  • intuicije
  • ustvarjalnosti
  • igrivosti
  • ozaveščanje in opuščanje omejujočih vzorcev…

Vsako srečanje je sestavljeno iz dveh delov: iz gibalno – plesnega dela in pogovorno – psihoterapevtskega dela. Po potrebi bo del prostora na skupini namenjen tudi psihoedukaciji.

V gibalnem delu bodo predstavljene različne gibalne vaje, ki spodbujajo spontani izraz telesa, ki se poraja iz občutenja svojega notranjega prostora, trenutek za trenutkom. Ne gre za naprej postavljeno koreografijo, temveč bodo vaje v pomoč, da svoj gib, svojo notranjost raziskujemo skozi različne perspektive telesa, prostora in odnosa z drugimi. Namen teh vaj ni, da gibanje lepo izgleda, vendar da pridemo v stik s sabo in izrazimo tisto, kar je v trenutku prisotno v nas. Zato plesno predznanje ni potrebno, skupina pa je primerna za ženske vseh starosti. Del vaj bo namenjen tudi razvijanju regulacije afekta oziroma razširjanju kapacitete, da zmoremo zdržati in ravnati z intenzivnim doživljanjem (intenzivna čustvena stanja) in stresom.

V pogovornem delu udeleženke spregovorijo o tem, kar so doživele na gibalnem delu, kar omogoča, da se izkustvo na ravni telesa in doživljanja integrira še na miselni ravni in tako dobi svoj smisel in pomen.

Pomembni temeljni koncepti skupine so zaupnost, drža neobsojanja in spoštovanja ranljivosti vsake posameznice ter svobodno odločanje (vedno imate pravico reči ne in ne izvajati določene vaje ali ne odgovoriti na vprašanje, ki se vam postavi).

Koncept dela na skupini, ki bo potekala že četrto leto, se iz leta v leto nadgrajuje in razširja. Letos bosta potekali dve skupini, vsaka se bo srečala dvakrat mesečno, torej vsak drugi teden ob četrtkih ob 18h. Trajanje skupine je 2 uri in 20 minut.

Skupina je zaprtega tipa - ko se zbere zadostno število oseb, se skupina zapre. Skupina sprejme samo 5 članic, zato da se lahko ustvari intimno, varno vzdušje v skupini in da ima vsaka svoj prostor tudi v pogovornem delu. Zaradi kontinuitete terapevtskega procesa je pogoj redna prisotnost na srečanjih skupine.

Ob prvem vstopu v skupino je pogoj, da ste vključene v skupino minimalno 3 mesece, potem lahko s skupino zaključite ali nadaljujete. Prispevek je 20 EUR na srečanje (2h 15 min) oziroma 120 evrov za 3 mesece (6 srečanj). Pred vključitvijo v skupino ste vabljene na individualno informativno brezplačno srečanje

Prijave zbiramo do zapolnitve mest. Na skupino se lahko prijavite preko elektronskega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefon 040 508 785, kjer sporočite svojo telefonsko številko na telefonski tajnici in vas v najkrajšem možnem času pokličemo nazaj.

Skupino vodi dr. Vesna Mirt, univ. dipl. psih., spec. zakonske in družinske terapije.

Lepo vabljene!