Šrcd

        

Mladinska letovanja

otokTerapevti smo prisotni na otroških in mladinskih letovanjih, kjer smo na voljo za pomoč otrokom v čustvenih stiskah in vzgojiteljem pri vzgojnovarstvenem delu z otroki.
Kljub prijetnemu morskemu okolju, kamor pridejo otroci, se tekom letovanja odprejo različni čustveni zapleti, ki otroke postavijo v neprijetno razpoloženje in stisko. Otroku pomagamo razrešiti doživljanja in čutenja, da se lahko ponovno vključi v aktivnosti, skupino, dogajanje in pri tem uživa poletno in otroško, najstniško vzdušje.

Pred čustvenimi in vzgojnimi zagatami pa se znajdejo tudi vzgojitelji, ki na letovanju prevzamejo veliko in odgovorno nalogo - celotedensko skrb za otroke. Vsakodnevno so postavljeni pred različne izzive, saj vsak otrok prinese s seboj svoje navade, svoj čustven svet, svoje potrebe in želje. Pri tem terapevti pomagamo vzgojiteljem ozaveščati in predelovati te izzive in odzive, da lahko strokovno in osebnostno rastejo iz lastnih izkušenj. Pomagamo jim iskati nove poti.

Prostovoljcem in vzgojiteljem na letovanjih omogočamo tudi predhodno izobraževanje za delo z otroki.
Za dodatne informacije smo vam na voljo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefonu 040 508 785.