Šrcd

        

Gibalno – izrazna psihoterapevtska skupina za ženske

Ples z rutoTelo, čustva in duševnost so medsebojno povezani, zato gibalno – izrazna terapija omogoča integracijo čustvenega, kognitivnega, fizičnega in socialnega dela posameznika.
 
Skupina je namenjena ženskam, ki si želijo samospoznavanja in osebne rasti s pomočjo vključenosti telesa, si želijo poglobiti stik s telesom in izstopiti iz stalnega razmišljanja ter se želijo spoprijateljiti in bolje razumeti sporočila svojega telesa in čustev. Za vstop v skupino ni potrebno nobeno plesno predznanje, potrebna pa je odprtost za telesno raziskovanje.
 
Posamezno srečanje bo sestavljeno iz dveh delov:
 
1. Pri del srečanja – IZRAZNI DEL:
Največkrat bo posvečen telesnemu izražanju. Udeleženkam bodo predstavljene različne gibalno-plesne tehnike, skozi katere bodo raziskovale svoj notranji svet. Ne gre za vnaprej strukturirane plesne korake, ampak za ustvarjanje varnega, strukturiranega gibalno-plesnega konteksta, v katerem bo posameznica imela dovolj varnosti za raziskovanje svojega gibanja, skozi katerega bo raziskovala svoje telesno doživljanje, čustva, spomine, pomembne odnose ipd. Včasih se bomo poslužile drugih umetnostnih orodij, kot so glina, risanje, igra vlog ipd.
 
2. Drugi del srečanja – POGOVORNI DEL:
Namenjen bo govorni psihoterapiji, skozi katero bomo ubesedile dogajanje tekom gibalno-plesnega dela, porajajoče odnosne teme, spomine, asociacije, doživljanje, skupinsko dinamiko ipd. ter povezovale te teme z vsakdanjim življenjem. 
Teme, s katerimi se bomo skozi različne tehnike spoznavale in jih raziskovale so:
  • doživljanje sebe
  • odnosi
  • ženstvenost
  • čustva
  • skupinska dinamika
  • in mnogo več… 

Skupina bo potekala ob sredah, dvakrat mesečno, od 17.00 do 19.00, pričetek v oktobru 2017, zaključi se maja ali v začetku junija 2018. Skupina je zaprtega tipa, ko se zbere zadostno število oseb, se skupina zapre. V začetku leta 2018 sprejema nove članice, v kolikor se bodo sprostila mesta. Pogoji za udeležbo so redna prisotnost na srečanjih skupine ter plačilo 120 evrov za 3 mesece (6 srečanj). Pred vstopom v skupino je individualno srečanje z voditeljico skupine. Prijave zbiramo skozi celo leto. 

Skupino vodita Vesna Mirt Čampa, psihologinja, spec. zakonske in družinske terapije, ali/in Petra Mustar, psihologinja, izpop. zakonske in družinske terapije. Sestajale se bomo v prostorih ŠRCD, Gosposvetska 1 v Ljubljani.

sredo, 27. septembra, od 17.30 do 19.00 bo izvedena brezplačna predstavitvena delavnica za vse tiste, ki si želite spoznati način dela v skupini. 
 
Na skupino in na predstavitveno delavnico se lahko prijavite preko elektronskega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefon 040 508 785, kjer lahko pustite svojo telefonsko številko na telefonski tajnici, mi pa vas v najkrajšem možnem času pokličemo nazaj. Lepo vabljene!