Šrcd

        

Psihoterapevtska gibalno-izrazna skupina za ženske

Ples z ruto

Skupina je namenjena ženskam, ki si želijo samospoznavanja in osebne rasti s pomočjo vključenosti telesa, ki si želijo poglobiti stik s telesom, izstopiti iz stalnega razmišljanja ter se želijo spoprijateljiti in bolje razumeti sporočila svojega telesa in čustev.

Vsako srečanje je sestavljeno iz treh delov: iz gibalno – plesnega dela, pogovornega – psihoterapevtskega dela ter psihoedukacije.

Skozi gibalno - izrazne elemente se udeleženke urijo v čuječnosti, v prisotnosti tukaj in sedaj, v zaznavanju svojega telesa in sporočil telesa (čustva, misli, slike, telesni občutki). Na vsakem srečanju vam bo predstavljena teoretična osnova in pomen vaj, ki jih bomo izvajale. Skozi čuječo pozornost, različne gibalno-plesne vaje ter druge oblike ustvarjanja (risanje, pisanje) poglabljamo stik z našim telesom. Telo namreč ves čas komunicira z nami skozi vsebine, ki jih v vsakodnevnem življenju težje slišimo, saj je pogosto naša pozornost usmerjena navzven. Skupina ustvarja prostor, da te vsebine pridejo v našo zavest skozi gibalno – plesni del ter dobijo svoje mesto in pomen skozi pogovor. Pogovorni del je pomemben del skupine, saj omogoča, da se izkustvo na ravni telesa in doživljanja integrira še na miselni in medosebni ravni znotraj skupine.

Za vstop v skupino ni potrebno nobeno plesno predznanje, potrebna pa je odprtost za raziskovanje skozi gibanje. Primerna je za ženske vseh starosti

Skupina poteka ob sredah, dvakrat mesečno, od 17.00 do 19.15. Skupina je zaprtega tipa - ko se zbere zadostno število oseb (6 oseb), se skupina zapre. Zaradi kontinuitete terapevtskega procesa, je redna prisotnost na srečanjih skupine zaželjena. Sestajale se bomo v prostorih ŠRCD, Gosposvetska 1 v Ljubljani.

Prvo srečanje skupine I. (že zapolnjena) bo  28. februarja 2018, prvo srečanje skupine II. pa bo  7. marca 2018 (obe skupini sta enaki stopnji)Prijave zbiramo do petka, 2. marca 2018.  Na skupino se lahko prijavite preko elektronskega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefon 040 508 785, kjer sporočite svojo telefonsko številko na telefonski tajnici in vas v najkrajšem možnem času pokličemo nazaj.
 
Prispevek je 20 EUR na srečanje (2h 15 min) oziroma 120 evrov za 3 mesece (6 srečanj). Pred vključitvijo v skupino ste vabljena na individualno informativno brezplačno srečanje
 
Skupino vodi Vesna Mirt Čampa, univ. dipl. psih., spec. zakonske in družinske terapije. 
Lepo vabljene!