Šrcd

        

Gibalno – izrazna psihoterapevtska skupina za ženske

bluzaTelo, čustva in duševnost so medsebojno povezani, zato gibalno – plesna terapija omogoča integracijo čustvenega, kognitivnega, fizičnega in socialnega dela posameznika.
 
Skupina je namenjena ženskam, ki si želijo samospoznavanja in osebne rasti s pomočjo vključenosti telesa, si želijo poglobiti stik s telesom in izstopiti iz stalnega razmišljanja ter se želijo spoprijateljiti in bolje razumeti sporočila svojega telesa in čustev. Za vstop v skupino ni potrebno nobeno plesno predznanje, potrebna pa je odprtost za telesno raziskovanje.
 
Srečanje bo sestavljeno iz dveh delov:
 
1. Pri del srečanja – IZRAZNI DEL:
Največkrat bo posvečen telesnemu izražanju. Udeleženkam bodo predstavljene različne gibalno-plesne tehnike, skozi katere bodo raziskovale svoj notranji svet. Ne gre za vnaprej strukturirane plesne korake, ampak za ustvarjanje varnega, strukturiranega gibalno-plesnega konteksta, v katerem bo posameznica imela dovolj varnosti za raziskovanje svojega gibanja, skozi katerega bo raziskovala svoje telesno doživljanje, čustva, spomine, pomembne odnose ipd. Včasih se bomo poslužile drugih umetnostnih orodij, kot so glina, risanje, igra vlog ipd.
 
2. Drugi del srečanja – POGOVORNI DEL:
Namenjen bo govorni psihoterapiji, skozi katero bomo ubesedile dogajanje tekom gibalno-plesnega dela, porajajoče odnosne teme, spomine, asociacije, doživljanje, skupinsko dinamiko ipd. ter povezovale te teme z vsakdanjim življenjem. 
Teme, s katerimi se bomo skozi različne tehnike spoznavale in jih raziskovale so:
  • doživljanje sebe
  • ženstvenost
  • čustva
  • odnosi
  • skupinska dinamika
  • in mnogo več…
Skupina bo potekala ob ponedeljkih, dvakrat mesečno, od 17.30 do 19.30, pričetek v novembru 2016. Skupino vodita Vesna Mirt Čampa, psihologinja, zakonska in družinska terapevtka ter Petra Mustar, psihologinja, izpop. zakonske in družinske terapije. Prva polovica bo namenjena gibalno – plesnemu delu, druga polovica pogovornemu delu, vmes bo čas za premor. Sestajale se bomo v prostorih ŠRCD, Gosposvetska 1 v Ljubljani. Za udeležbo na skupini je predviden prispevek 15 evrov na srečanje oziroma 90 evrov za 3 mesece.
Prijave zbiramo skozi celo leto. Pred vstopom v skupino je individualno srečanje z voditeljicama skupine.
 
Na skupino se lahko prijavite preko elektronskega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefon 040 508 785, kjer lahko pustite svojo telefonsko številko na telefonski tajnici, mi pa vas v najkrajšem možnem času pokličemo nazaj.